Plasztikai sebészet

Plasztikai sebészet

A világon mindenhol egyre népszerűbbek a szépészeti beavatkozások. A hiperbár oxigén terápia ezen műtétek utáni gyógyulási idejét tudja lerövidíteni, csökkenti a szövődmények számát.

Olyan esetekben, ahol a páciens kísérőbetegségei között pl. cukorbetegség szerepel – ami a sebgyógyulás elhúzódását vagy gyulladásos szövődmények kialakulása szempontjából magasabb rizikócsoportot jelent – a fenti hatások nem elhanyagolhatók.

A hiperbár oxigénterápia több szempontból is ideális segítséget nyújt a plasztikai műtét utáni regenerálódás során. Az oxigén, antibakteriális hatásának köszönhetően, kiemelten nagy szerepet játszik a sebek gyógyulásában, a fertőzések kockázatának elkerülésében és gyorsítja a gyógyulást. A terápia ezen kívül csökkenti a duzzanatot, a véraláfutásokat és a gyulladást is, mérsékli a fájdalmat, hajszálér újdonképződést indukál.

Plasztikai műtét után világszerte sok páciens keres fel hiperbár centrumot, a kezelések száma magas, lézetnek kifejezett ilyen céllal létesített intézmények is. 

Share This