Orvosi HBOT konzultáció

Orvosi konzultáció

 

HBOT orvosi konzultációHBOT terápiát minden esetben orvosi konzultáció előzi meg. Ez történhet a terápia kezdési idejétól függetlenül, tájékozodó jelleggel, vagy igény szerint a terápia előtt közvetlenül.

Sem a konzultációra, sem a terápiára nincs szükség beutalóra.

Kérjük pácienseinket hozzák magukkal előző leleteiket, zárójelentéseiket, orvosi összefoglalóikat. Hangsúlyozandó, hogy nem „újravizsgáljuk” a betegséget, hanem a speciális viszonyoknak megfelelően a kezelésre való alkalmasságot tisztázzuk.

A páciens adatlapot tölt ki aktuális panaszairól, kísérő betegségeiről, egyéb fontosnak ítélt körülményekről.

A kezelés hosszát, a kezelési alkalmak számát is ekkor beszéljük meg, hisz a terápia – mint minden más orvosi tevékenység és beavatkozás esetében – a diagnózistól, panasztól és tennivalóktól függ. Egyénre és problémára szabottan, mindemellett az orvosszakmai irányvonalakat maximálisan betartva állapítjuk meg a kezelés típusát és hosszát.

A kezelés lefolyását is részletesen megbeszéljük és begyakoroljuk a nyomásváltozás kiegyenlítését.

A konzultációról is minden esetben írásos dokumentáció készül, melyet a páciens a konzultáció végeztével kézhez kap.

A HBO-kezelés legtöbbször egyéb orvosi kezelésekhez igazodik, azokat nem helyettesíti. A HBO kezelési ciklus során a betegnek önállóan gondoskodnia szükséges az alapbetegségnek megfelelő, folyamatos szakorvosi konzultációról és terápiáról.

 

Share This