GYÓGYULJON AZ OXIGÉN EREJÉVEL

Mit jelent a MAGASNYOMÁSÚ OXIGÉN TERÁPIA?

Hiperbár oxigén terápiás kezelés során 100% oxigént lélegzünk be magas nyomású keszonkamrában. A nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérplazmában és a test megszokott oxigénszintje sokszorosára nő. Az oxigén így csökkent vérellátású szövetekbe is eljut. A megnövekedett oxigén szint serkenti a kapillárisok újraképződését, a sérült szövetek és szervek regenerációját, segít a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Nő a szervezet saját antioxidáns működése, nő a keringő őssejtszám. Felhasználási körét a European Underwater and Baromedical Society (EUBS) konszenzus konferenciákon határozza meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás elveinek betartásával.

Nézze meg kis videónkat, amellyel betekintést nyerhet az oxigénnel történő gyógyítás rejtelmeibe…

Oxigén terápia előnyei

N

Gyors gyógyulási folyamat

N

Gyulladások csökkentése

N

Oxigén, mint nagy hatékonyságú gyógyszer

FOGLALJON IDŐPONTOT BÚVÁRORVOSI VIZSGÁLATRA

Amikor megtörténik a baj…

 

Búvárbaleset és ellátásuk

búvárbaleseteket összefoglaló néven dekompressziós sérülésnek  nevezzük. Rövidítése: DCI . Ide tartozik a nitrogén buborékok okozta dekompressziós szindróma, a tüdőtúlfeszüléssel járó állapotok és a fül, arc melléküregek barotraumája.

Dekompressziós szindróma, keszonbetegség oka, hogy emelkedéskor, vagyis nyomáscsökkenéskor nitrogénbuborékok keletkeznek a szervezetben, ami nem képes kellő tempóban a tüdőn keresztül távozni és az érpályában elakadásokat okoz.

Tünetei közé tartozik az általános  “rossz közérzet”, szokatlanul intenzív fáradtság jelentkezése a merülés után 2-5 órával, ízületi fájdalom, bőrviszketés és  foltos kiütés, izomgyengeség, végtagi mozgás nehezítettség vagy akár bénulás, bénulás, szúrás, bizsergés, zsibbadtság vagy hidegérzés, látászavarok, émelygés, hányás, szédülés, egyensúlyzavar.

HIPERBÁR CENTRUM CSAPATA

Péchy Imre

Péchy Imre

Vezérigazgató

—-

Péchy Mónika

Péchy Mónika

Gazdasági igazgató

—-

dr. Szolnoki Nikolett

dr. Szolnoki Nikolett

Orvosigazgató

—-

Jónás Zsolt

Jónás Zsolt

Kamratechnikus

—-

dr. Hegyi Gábor

dr. Hegyi Gábor

Búvárorvos

—-

Sólyom Ágnes

Sólyom Ágnes

Operatív igazgató

—-

dr. Ágoston Viktor

dr. Ágoston Viktor

HIperbár- és Búvárorvos

—-

Molnár Ágnes

Molnár Ágnes

Kamrakisérő

—-

Hogyan zajlik egy kezelés?

Hatásos az oxigénterápiás kezelés?

Share This